На кордонах з ЄС підвищені заходи безпеки і українцям варто готуватися до черг і ретельним перевіркам

І без того напружена ситуація на кордонах незабаром повинна загостритися знову. Так, на території Європейського Союзу вступив в дію новий регламент, покликаний підвищити заходи безпеки при перевірці осіб, що перетинають кордони.

Без названия (1)_1

У зв’язку з введенням нового порядку митного огляду можливі ретельні перевірки, а також виникнення черг на пунктах пропуску через державний кордон.

У Міністерстві закордонних справ України відзначили, що жорсткість правил огляду на кордоні ніяк не пов’язане з введенням безвізового режиму між нашою країною та ЄС, за яке Європарламент проголосував учора.

Крім того, міністр закордонних справ України Павло Клімкін додав, що новий регламент буде застосовуватися не тільки для наших громадян, але і для вихідців з інших країн.

Повідомляється, що з сьогоднішнього дня прикордонники з країн ЄС будуть зобов’язані звіряти дані громадян, які перетинають кордони, не лише з шенгенською реєстром, але і з національним. З-за цього збільшиться термін очікування проходження митного контролю. Крім того, правоохоронці мають право на проведення ретельного огляду іноземців.