Основні принципи пошуку роботи закордоном


Сьогодні 9 з 10 громадян України те й роблять, що думають про переїзд в іншу країну. Експерти твердять, що зараз дуже велика конкуренція на ринку праці, але не варто зневірятися, знайти гідну роботу реально.
Найбільш великий попит за кордоном на айтішників. Сьогодні абсолютно в будь-якій країні хорошого IT-фахівця заберуть без питань, і найчастіше їх розбирають в Західних країнах. Цікавим фактом можна назвати те, що зарплати у айтішників в Європі на порядок нижче, ніж в Україні на рівних посадах, але це не є каменем спотикання для людей, так як вони хочуть зачепитися в Європі і залишитися там жити.

Якщо в Європі і в цілому на заході, балом править ІТ галузь, то на Близькому Сході можна розраховувати на роботу в готельному бізнесі. Але потрібно розуміти, що там беруть далеко не всіх, як мінімум ви повинні знати англійську мову і вам повинно бути не більше 30 років.
Завжди потрібні люди для роботи по дому, няні у сім’ї Західної Європи, і різноробочі звичайно, завжди знайдуть роботу.

Як і при початку будь-якої справи, потрібно триматися одного плану. Потрібно взяти аркуш паперу і чітко написати, чим ви хочете займатися і в яких країнах ви б хотіли працювати і який відрізок часу ви даєте собі на пошуки роботи в Європі. Звичайно ж, потрібно поставити цілі від світу цього, а не фантастику, і врахувати, що середні пошуки роботи займає до півроку.

Потім можна створювати резюме англійською мовою для всіх країн, або німецькою, якщо це країна немецкоговорящая. В резюме потрібно вказати стандартну інформацію, як досвід роботи, досягнення, освіта, ваші контакти і потрібно дуже постаратися все це написати на одній сторінці друкованого тексту.

Також потрібно бути готовим до деяких моментах заздалегідь.
1) Потрібно бути готовим до довгих пошуків, дуже рідко він займає менше місяця;
2) Будьте готові до витрат. Від банальних документів і переїзду, до поїздок на кілька співбесід в різні країни або країни;
3) І найголовніше, це те, що ви їдете не в тур по Європі, а на роботу, тут вас не будуть водити за ручку і показувати пам’ятки. Просто потрібно бути готовим, що в кожній країні є традиції і свій менталітет.
Ну і звичайно ж, нікуди без цього, ви повинні бути готові до незручностей у новій країні. Наприклад, в Європі не тільки у вас ростуть доходи, але і витрати, і тому перед угодою на переїзд в країну на нову роботу, потрібно дізнатися, скільки там коштує житло, транспорт, харчування. Частенько буває так, що спочатку вам доведеться жити у компанії 2-3 осіб.

Не буде зайвим

З чого краще почати?
1) Можна і потрібно зареєструватися в соціальній мережі LinkedIn для пошуку і встановлення ділових контактів;
2) Портали з пошуку роботи;
3) Звернутися в агентства по працевлаштуванню;
4) Оголошення у світовій павутині;
5) Запитувати у ваших родичів, знайомих і колег;
Список кращих країн Європи для працевлаштування:
1) Естонія;
2) Норвегія;
3) Великобританія;
4) Австрія
5) Данія;
6) Німеччина;
7) Швейцарія;
8) Бельгія;
9) Фінляндія;
10) Нідерланди;