EMA відстежує дані про таблетки від COVID компанії Merck у режимі реального часу

“Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) запускає в режимі реального часу огляд експериментального препарату для дорослих від коронавірусу від американських фармацевтичних компаній Merck та Ridgeback”, – повідомляє Reuters.

Процедура, також відома, як «безперервний огляд», означає, що європейський регулюючий орган оцінюватиме дані, як тільки вони стануть доступними, і не чекатиме на формальну заяву після того, як буде зібрана вся необхідна інформація.

Вакцини є основною зброєю проти COVID-19. Однак експериментальна пігулка «молнупиравір» може змінити курс боротьби з вірусом після того, як дослідження показали, що вона може вдвічі знизити ймовірність смерті або госпіталізації для тих, хто найбільше схильний до ризику серйозного захворювання.

Якщо «молнупиравір» буде схвалено регулюючими органами, він стане першим препаратом для перорального лікування коронавірусу. Крім того, він забезпечить лікування пацієнтів з легкою формою захворювання, на відміну від існуючих ліків, які переважно використовуються для лікування пацієнтів у критичному стані.

Виробник уже підписав контракт із урядом США на постачання 1,7 мільйона курсів цього препарату за ціною 700 доларів за курс. Merck нещодавно підписала контракти на постачання з низкою інших країн, включаючи Велику Британію, Малайзію та Сінгапур.

ЄС також розглядає можливість підписання угоди про постачання противірусних таблеток. Однак це може статися лише після того, як компанія розпочне процес отримання дозволу на ліки.