Голландський суд дозволив зробити вакцинацію 12-річній дитині, не дивлячись на спір між її батьками

“12-річний хлопчик попросив суд в Нідерландах отримати дозвіл на вакцинацію від COVID-19, щоб він міг відвідати свою бабусю, яка бореться з раком легенів”, – повідомляє AP.

“Хлопчик, особистість якого не розголошується, «побоюється, що може заразити свою бабусю, і переконаний, що, якщо вона заразиться, це може бути небезпечно для її життя», – йдеться в письмовому рішенні голландського суду.

Суддя, який слухав справу, дозволив хлопчикові зробити щеплення.

Діти у віці 12-17 років можуть бути вакциновані в Нідерландах зі схвалення батьків. “Якщо батьки не згодні з цим, в кінцевому підсумку ви можете прийняти рішення про вакцинацію самостійно», – йдеться в заяві уряду Нідерландів для дітей на своєму веб-сайті, на якому викладено їх право на вакцинацію.

12-річний учень середньої школи звернувся до суду, тому що його розлучені батьки не змогли дійти згоди з цього приводу: мати дала йому дозвіл, а батько не дозволив.

Суддя Гронінгена сказав, що побоювання батька з приводу короткострокових побічних ефектів зрозумілі, але додав, що згадані ним побічні ефекти дуже рідкісні і піддаються лікуванню. Вони були прийняті до уваги голландськими органами охорони здоров’я при схвалені вакцини COVID-19 для дітей.

Суддя також додав, що побоювання батька з приводу довгострокових побічних ефектів «не мають під собою фактичних підстав».

Адвокат матері, Бенні Верінк, повідомив голландському телеканалу RTV Noord, що ця справа була першою, в якій сімейна суперечка з приводу вакцинації завершився в суді.