Саакашвілі приїде до Грузії на місцеві вибори

“Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі оголосив, що прибуде на батьківщину на вибори до місцевих органів влади, заплановані на 2 жовтня цього року”, – повідомляє ТАСС.

«Я хочу сказати, що особисто приїду на ці вибори в Грузії, а також хочу закликати всіх моїх співвітчизників, які проживають за кордоном: у кого є можливість, взяти відпустку в дні виборів, відкласти свої справи, – давайте всі поїдемо до Грузії», – сказав Саакашвілі у відеозверненні, розміщеному в Facebook.

Колишній президент торкнувся також кримінальних справ проти нього в Грузії, зазначивши, що не боїться арешту. «Я не боюся затримання, тому що впевнений, що грузинський народ звільнить себе і мене. Я не боюся довірити свою долю грузинського народу», – сказав політик.

У відповідь на це прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що з нетерпінням чекає приїзду Саакашвілі і знайде йому місце в відремонтованої в’язниці.
Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення президентського терміну. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких він вже засуджений. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі за вбивство в 2006 році Сандро Гиргвліані, співробітника Об’єднаного банку Грузії. 28 червня 2018 року суд Тбілісі заочно засудив Саакашвілі до шести років позбавлення волі у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі в 2005 році.

На даний час Саакашвілі проживає в Києві і займає пост голови виконкому Ради реформ України.