Європейська економіка тільки почала відновлюватися і знову обмеження

Дельта-варіант коронавіруса також кидає тінь на європейську економіку. Оптимістичні прогнози відновлення поступаються місцем побоюванням з приводу зростання числа інфекцій і відновлення соціальних і дорожніх обмежень з боку все більшого числа урядів, повідомляє BGNES. Усунення блокувань в останні місяці сприяло відновленню активності і бізнесу, роздрібних витрат і довіри населення, і багато аналітиків підвищили прогнози зростання на континенті.

Сама Європейська комісія підвищила свій прогноз зростання на 27 країн в 2021 році до 4,8% після рекордного скорочення на 6,2% в минулому році. Це буде найшвидше розширення, яке спостерігалося, принаймні, з 1976 року. До кінця року воно поверне економіку ЄС до допандеміческого рівня. Але це було б можливо тільки без введення нових обмежень і в повністю відкритій економіці.

Німеччина і Франція порадили своїм громадянам не їздити в Іспанію, де число інфекцій досягло португальського. Справжній холодний душ для туристичного сектора цієї країни на початку вирішального сезону. Міністр туризму і офіційний представник уряду Марія Хесус Монтеро дала зрозуміти: «Для нас дуже важливо зберегти прибуття туристів до кінця липня, серпня і вересня. Ми працюємо на двосторонній основі з усіма, у кого можуть виникнути якісь проблеми».

Португалія, зі свого боку, вимагає, щоб відпочиваючі були вакциновані, з негативним результатом на коронавірус або вилікувалися від інфекції, щоб залишатися в своїх готелях або харчуватися в ресторанах в багатьох частинах країни. «Негативний тест або цифровий сертифікат буде потрібно у всіх туристичних об’єктах розміщення», – сказала соціолог при президенті Маріана Вієйра да Сілва. «Цей захід підвищує безпеку. Вона не обмежує економічну активність і підвищує безпеку, що є метою наших заходів ».

Нідерланди оголосили про відновлення обмежень на бари, ресторани, нічні клуби і заходи з великою кількістю людей всього через два тижні після їх відміни. Кількість щоденних заражень збільшилася в десять разів. Минулого тижня Кіпр знову скоротив кількість людей в готелях і розважальних закладах, після того як зареєстрував найвищий щоденне зростання числа інфекцій протягом року.