19 липня Великобританія скидає маски

Носіння масок перестає бути обов’язковим з 19 липня. Про це заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на прес-конференції, уточнивши, що з цього ж дня в Англії буде скасована обов’язкова відстань в один метр між двома людьми в закритих громадських місцях.

«Ми скасовуємо юридичне зобов’язання носити маску», – сказав Джонсон. Однак прем’єр назвав полегшення «швидкої перевіркою» ефективності вакцин. Джонсон сказав, що вакцини розірвали зв’язок між коронавірусними інфекціями і смертями. Однак він попросив ще трохи часу, щоб ознайомитися з доказами свого твердження.

“Прем’єр-міністр Великобританії додав, що стає все більш очевидним, що вакцини проти коронавіруса успішні, оскільки більшість госпіталізованих на даний час є невакцинованих людьми. Джонсон також сказав, що щодо подорожей, міністр транспорту зробить деякі оголошення пізніше на цьому тижні”, – повідомляє 24 Chasa.

Британія також готує додаткову постанову. Згідно з намірами влади, нічні клуби зможуть відновити роботу, і не буде ніяких обмежень на пропускну здатність, з якою будуть працювати ресторани і готелі. Правила про соціальної дистанції будуть скасовані.

«Ми повинні бути чесними з самими собою. Якщо ми не зможемо відкрити наше суспільство в найближчі кілька тижнів, коли нам допоможе прихід літа і шкільних канікул, тоді ми повинні запитати себе: “Коли взагалі ми зможемо повернутися до нормального життя?» – сказав Джонсон. «Ми знімемо правові обмеження і дозволимо людям приймати власні усвідомлені рішення про те, як боротися з вірусом», – сказав він.