Як перевірити латвійську компанію

Інформація, яку ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю, може стати в нагоді при пошуку роботи в Латвії, а також, якщо захочете дізнатися точні відомості про компанію і роботодавця, який пропонує вакансію.

Труднощі, з якими стикаються ті, хто хоче працевлаштуватися за кордоном

Латвія країна Євросоюзу, до якої щороку з метою працевлаштування приїжджають тисячі українців.

Латвия

В процесі пошуку підходящої вакансії претендентам доводиться долати труднощі і проблемні ситуації. Однією з найпоширеніших є ситуація, коли людина не має можливості поїхати подивитися на місці умови роботи, познайомитися з роботодавцем та інше, але хоче переконатися, що така компанія в Латвії дійсно існує і успішно працює. На жаль часто трапляються випадки, коли людина приїжджає на роботу, витративши чималі гроші на документи і дорогу, а такої компанії і роботодавця немає.

Надійний посередник – гарантія гарного працевлаштування

Велика кількість компаній-посередників, які пропонують свої послуги всім, хто хоче працевлаштуватися за кордоном, з одного боку збільшує можливість вибору, а з іншого  ускладнює його. Однак цю проблему можна вирішити, якщо орієнтуватися на кілька важливих ознак, які дозволять переконатися в тому, що посереднику можна довіряти, а саме:

  1. Наявність договору з іноземним роботодавцем чи посередником.
  2. Ліцензія, яку видає Міністерство соцполітики України. Її наявність у агентства можна перевірити самостійно, зайшовши на сайт міністерства.
    Ліцензія на працевлаштування
  3. Посередник може надати докладну інформацію про роботодавця, зарплати, графік роботи, медичну страховку та інше.
  4. Посередник пропонує підписати договір про пошук роботи, а не просто надавати консультаційні послуги.

Як не бути обманутим шахраями при працевлаштуванні в іншій країні

При пошуку роботи в іншій країні, в тому числі Латвії, рекомендується виконувати правила, які допоможуть розпізнати шахраїв і уникнути неприємностей, а саме:

  1. У компанії-посередника немає ліцензії Мінсоцполітики.
  2. Вимагають передоплату за консультацію, оформлення документів
    і т. д.
  3. Посередник стверджує, що для працевлаштування робоча віза не обов’язкова.
  4. Вас не питають якими професійними навичками ви володієте.
  5. Обіцянка дуже високих заробітків повинна насторожити.
  6. Приховується інформація про графік роботи, умови проживання, медичне та соціальне страхування і т. д.

Чи можна самостійно переконатися в тому, що компанія, яку пропонує фірма-посередник, дійсно існує

Ті, хто вирішив поїхати на роботу до Латвії та хоче самостійно дізнатися чи існує насправді компанія, яку пропонує для працевлаштування компанія-посередник, можуть скористатися надійним джерелом сайтом Lursoft.

відомості про підприємство

Ця IT-компанія надає можливість для всіх зацікавлених отримати точні відомості про будь-яке підприємство або компанію, які працюють на території Латвії. Це гарантується тим, що Lursoft має ліцензію на повторне використання даних Реєстру Підприємств Латвійської Республіки та надання відповідної інформації третім особам.

Головна перевага сайту Lursoft в тому, що можна отримати інформацію про фінанси компанії, платоспроможність, обтяження, керівників з більш, ніж 40 взаємно інтегрованих баз даних, що дуже зручно для користувача.

Як можна дізнатися вичерпну інформацію про латвійського роботодавця

Для того, щоб перевірити латвійську компанію, потрібно зареєструватися в системі. Зробити це можна кількома способами:

  • за допомогою латвійського інтернет-банку;
  • електронного підпису;
  • зробити запит на отримання доступу та оплати за допомогою кредитної картки VISA або MasterCard.

Для отримання доступу необхідно надіслати копію паспорта або ID, на email який вказаний в контактах. Після ідентифікації вам надішлють пароль для підключення до системи Lursoft.

Також потрібно коротко пояснити чому вам потрібен доступ до бази даних і якого виду інформація вас цікавить.

Базова інформація про латвійські компанії після авторизації надається безкоштовно. Наприклад, можна дізнатися такі відомості про компанію:

  •       реєстраційний номер;
  •       сфера діяльності;
  •       оборот компанії;
  •       прибутки/витрати;
  •       власний капітал;
  •       рентабельність та інше.

За більш детальну інформацію потрібно заплатити.

Що таке PVN maksātāja numurs?

Це ідентифікаційний номер, який присвоюється всім, хто проживає в Латвії. Він складається з 11 цифр і використовується, щоб ідентифікувати будь-яку людину з країн Балтії. Цей номер обов’язково вказується в усіх документах, виданих державою, що посвідчують особу: ID-картка, паспорт, вид на проживання і т. д. Перші дві цифри латвійського персонального коду 3 і 2. Аналогічні цифрові системи ідентифікації використовуються в більшості країн.

Що таке SEPA identifikators? Чи працює ця система в Україні?

Єдина європейська зона платежів - SEPA

Єдина європейська зона платежів SEPA, система, яка створена спеціально для швидких і дешевих переказів між європейськими країнами. На сьогоднішній день SEPA охоплює 30 країн Європи. Поки в Україні до системи підключений лише monobank. Підключення інших банків питання часу, адже перший крок уже зроблено: всі українські банки перейшли на IBAN. Перекази в системі SEPA здійснюються тільки в євро.

Висновки

Працевлаштуватися українців у Латвії цілком реальне. Однак треба ретельно підійти до вибору компанії-посередника, яка має гарну репутацію і відповідає всім вимогам. Потрібно бути дуже уважним, щоб не бути обдуреним пройдисвітами.

Для повної впевненості, що латвійська компанія, в яку вам пропонують працевлаштуватися, не фікція, а дійсно існує і успішно працює, доцільно скористатися інформаційними послугами сайту Lursoft.