Перед зустріччю з Путіним прем’єр-міністр Вірменії змушений перебувати на карантині

“Прем’єр-міністр Вірменії ізолюється в якості превентивного заходу проти коронавіруса перед зустріччю з російським лідером Володимиром Путіним в Москві”, – повідомляє AFP.

Той, хто зустрічається з 68-річним російським лідером, змушений пройти карантин, щоб не дати Путіну заразитися вірусом.

Очікується, що Нікола Пашинян зустрінеться з Путіним наступної середи.

«Через заплановану зустріч з Володимиром Путіним прем’єр-міністр Пашинян з 2 квітня працює на карантині», – сказав прес-секретар прем’єр-міністра.

Російська BBC повідомила на цьому тижні, що Росія витратила мільярди рублів на захист Путіна від вірусу. Велика частина грошей була витрачена на готельні номери для медичного спостереження за тими, хто контактує з президентом, включаючи журналістів, водіїв і пілотів.

Ветерани Великої Вітчизняної війни, які були присутні на щорічному параді Перемоги, також ізолювали себе перед зустріччю з Путіним.

На прохання прокоментувати інформацію BBC офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков назвав вжиті заходи «абсолютно нормальною ситуацією».

Під час блокади в Росії Путін працював у своїй резиденції в Ново-Огарьово під Москвою, беручи участь в урядових засіданнях по відеозв’язку.

У червні Кремль повідомив, що в резиденції обладнаний тунель для дезінфекції всіх гостей, що зустрічаються з главою уряду.

Минулого тижня Путін отримав першу дозу російської вакцини.