Знайдений один з двох «чорних ящиків» літака, що розбився в Індонезії (ВІДЕО)

“Один з двох «чорних ящиків» індонезійського літака, що розбився, був витягнутий з води”, – повідомляє AFP з посиланням на міністра транспорту країни.

Його виявили через кілька днів після катастрофи літака, на борту якого перебували 62 людини.

У пасажирських літаках зазвичай два «чорні ящики» – з технічними параметрами польоту і з записом розмов у кабіні.

На брифінгу міністр Буди Сумаді оголосив, що знайшли «чорний ящик» з технічними параметрами польоту. Це допоможе зрозуміти причину раптової катастрофи літака на висоті 3000 метрів менше, ніж за хвилину після зльоту.

AP повідомило, що водолази ВМС Індонезії, обшукували дно океану, витягли “чорний ящик” літака Sriwijaya Air, що розбився в Яванском море.

Телевізійні кадри показують, як водолази на надувному човні несуть велику біло-блакитну коробку з пристроєм, який було перевезено до порту Джакарти.

Військові оголосили, що інший «чорний ящик», ймовірно, скоро також буде знайдений.

Було мобілізовано не менше 160 водолазів, 3600 рятувальників, 13 вертольотів, 54 великих корабля і 20 малих човнів. Вони обшукали район на північ від Джакарти, де пасажирський літак рейсу 182 зазнав аварії і затонув на глибині 23 метри.

На даний момент було зібрано 74 мішки з людськими останками і відправлено для впізнання загиблих. Перша жертва, 29-річна Оки Бісміл, вже опізнана.

Авіаційна галузь в Індонезії не є однією з найбезпечніших. Сполучені Штати заборонили індонезійським авіакомпаніям працювати в країні з 2007 року, але заборона була знята в 2016 році після поліпшення відповідності міжнародним стандартам. ЄС зняв аналогічну заборону в 2018 році.

У минулому у Sriwijaya Air були лише незначні інциденти.

У 2018 році Boeing 737 MAX 8 компанії Lion Air розбився в Яванском море, і всі 189 осіб на борту загинули в авіакатастрофі, причиною якої була проблема з автоматизованою системою управління польотом.