Президент Єгипту розкритикував міграційну політику ЄС

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі розкритикував Європейський союз за відмову прийняти мігрантів, зазначивши при цьому, що в його країні проживає близько 6 мільйонів людей, які рятуються від конфліктів чи бідності.

«У Єгипті ми маємо 6 мільйонів людей, які приїхали внаслідок якихось конфліктів, обмежених можливостей чи рівня бідності в деяких сусідніх країнах. Ми не забороняємо їм в’їзд у країну і не поміщаємо їх у табори», – сказав Ас Сісі.

“Я говорю про величезну кількість біженців, які наші друзі в Європі відмовляються приймати”, – сказав він, виступаючи на конференції на курорті Шарм-ель-Шейх.

“Вони інтегрувалися в суспільство. Можливо, наші можливості не такі великі, як у багатих країн, але ми принаймні дали їм те, що маємо, без скандалів”, – сказав глава єгипетської держави.

За даними Міжнародної організації з міграції, мігранти до Єгипту прибувають із 58 різних країн. Більшість із них з Африки та арабського світу. Вони часто використовують Єгипет як транзитну країну.

Міжнародна організація міграції заявила, що Єгипет посилив контроль за нелегальною міграцією біля своїх північних берегів, що призвело до скорочення кількості виїздів через Середземне море порівняно з 2016 роком.