У Данії заборонили розведення норок на 1 рік

“Парламент Данії ухвалив закон, який забороняє розведення норок терміном на один рік. Законопроект був прийнятий після неоднозначної політики масового вбивства норок через мутований штам нового коронавіруса”, – повідомляє AFP.

Заборона діятиме до 31 грудня 2021 року. Закон також включає положення про те, що в разі недотримання заборони норки повинні бути піддані евтаназії, що усуває юридичну перешкоду, яка потрясла уряд на початку листопада, коли він видалв наказ про їхнє знищення.

Уряд виплатить компенсацію фермерам, які вирощували норок.

У Данії норок в три рази більше, ніж людей. Скандинавська країна є найбільшим експортером у світі, продаючи шкурки тварин на 670 мільйонів євро на рік. Данія є другим за величиною виробником в світі після Китаю.

На початку листопада скандинавська держава оголосило, що вб’є більше 15 мільйонів норок через варіант нового коронавіруса, який мутував . Але як тільки почалася бійня, суд встановив, що рішення уряду не мало законної основи, що призвело до відставки міністра сільського господарства. Згодом виникла ще одна проблема, яка полягає в тому, що поховані тварини представляють загрозу для навколишнього середовища.