Боса Аерофлоту заарештували за шпигунство на користь Великобританії

“Служби безпеки України затримали високопоставленого співробітника Аерофлоту, що працює в Лондоні, за підозрою в шпигунстві на користь Великобританії”, – повідомили світові інформаційні агентства.

Ім’я затриманого – Дмитро Федоткін. Він заперечує, що зробив щось не так.

Судячи за профілем затриманого в Linkin, він останні п’ять років працював менеджером офісу Аерофлоту в Великобританії, а до цього майже три роки працював менеджером британської філії авіакомпанії.

Анонімне російське джерело, цитоване російськими інформаційними агентствами, повідомило, що Федоткін передав секретну інформацію про соціальної та політичної ситуації в Росії Службі зовнішньої розвідки Великобританії MІ-6, але не мав доступу до державної таємниці, пов’язаної з авіаційною промисловістю.

Аерофлот заявив, що у нього немає інформації у цій справі, а посольство Великобританії в Москві заявило, що інформація може бути надана російською владою. Судячи за реєстрами Лефортовського районного суду Москви, суд в середу подав позов проти людини з ініціалами Д.А.

Федоткін звинувачується в державній зраді. За даними Reuters, “в разі визнання його винним, Федоткіну загрожує до 20 років позбавлення волі”.