Кремлівський критик серйозно постраждав в результаті нападу в Москві

Як повідомляє радіо «Ехо Москви», журналіст і активіст, який критикує Кремль, був серйозно поранений в результаті нападу на нього в Москві.

22-річний Єгор Жуков потрапив до лікарні з рваною раною на обличчі і побоюваннями щодо травми головного мозку. Відомий російський блогер працює на «Ехо Москви» з тих пір, як держава заборонила йому вести власний онлайн-відеоканал.

Його матеріали привернули велику кількість глядачів. Він взяв інтерв’ю у російського дисидента Олексія Навального, який на даний час проходить лікування в берлінській лікарні.

Команда Жукова розмістила в соцмережах фотографії його травм. За їх словами, він був поранений по голові, коли лежав на землі.

Незважаючи на травми, активіст «зберігає спокій і навіть жартує про те, що сталося», – повідомила його команда в Telegram.

За словами головного редактора «Ехо Москви» Олексія Венедиктова, Жуков подав заяву до поліції. Він стверджує, що минулої ночі на нього несподівано напали і побили двоє незнайомців перед його квартирою.

“Московська міліція порушила справу про побиття Жукова, і особистості злочинців в даний час встановлюються”, – повідомляє ТАСС.

Активіст, який відомий своєю різкою критикою президента Путіна, одного разу сказав, що хоче сам стати президентом. Популярність він придбав завдяки участі в акціях протесту опозиції.

Жуков був засуджений до трьох років позбавлення волі умовно, а суд Москви заборонив йому бути адміністратором сайту на два роки після того, як його визнали винним у заклику до екстремізму. Первісне звинувачення було в організації масових заворушень. Після вердикту він приєднався до команди «Ехо Москви».

Вчора команда Жукова оголосила, що він був виключений з Вищої школи економіки в Москві всього через кілька днів після того, як був прийнятий до магістратури. Його команда описала це рішення, як «наказ зверху».