Влада Білорусі підтвердила смерть мітингувальника, який отримав вогнепальне поранення в голову

Влада Білорусі підтвердила сьогодні, що протестуючий помер в лікарні після того, як, за словами його родичів, був поранений поліцією в результаті обстрілу під час акцій протесту проти переобрання президента Олександра Лукашенка, передає БТА.

У заяві МОЗ підтвердили смерть 43-річного Геннадія Шутова після «різкого погіршення» його стану, не уточнивши, чим були заподіяні травми.

За словами родичів Шутова та джерел, цитованих білоруськими ЗМІ, демонстрант був вбитий пострілом в голову під час акцій протесту в Бресті 11 серпня. Спочатку ані влада, ані військовий госпіталь Мінська, де помер протестуючий, не хотіли підтверджувати його смерть.

12 серпня поліція визнала, що напередодні ввечері вони відкрили вогонь бойовими патронами по «агресивним» демонстрантам, озброєним металевими прутами, і що вона поранила одного з учасників протесту.

Родичі Геннадія Шутова заявили ЗМІ, що він зовсім не був агресивним, а просто йшов по вулиці, коли йому вистрілили в голову з даху будинку. Це третя смерть з початку акцій протесту проти результатів президентських виборів 9 серпня.