У Канаді запускається нова імміграційна програма для працівників сільського господарства

Новий імміграційний пілот надає іноземцям, які працюють в сільському господарстві Канади, набагато легше отримати статус постійного резидента.

Згідно з даними експертів канадського ринку праці, протягом найближчих п’яти років в канадському сільському господарстві і харчовій галузі буде доступно більше 100 тисяч робочих місць. У Канаді дефіцит робочої сили в сільському господарстві з року в рік тільки збільшується. Для вирішення цієї проблеми і залучення працівників на постійній основі, канадський уряд вирішив запустити імміграційну програму, розраховану на три роки.

Нова програма буде сприяти іноземцям, які захочуть тимчасово працевлаштуватися в Канаді, отримати статус постійного жителя замість того, щоб раз по раз проходити тривалу процедуру дозволу на роботу.

Нова програма розрахована на працівників, які зайняті в агросекторі цілий рік, наприклад, працівників м’ясних комбінатів. Канадська м’ясна рада підрахувала, що в секторі переробки м’яса на сьогодні налічується понад 1700 вакансій, які мають бути заповнені, завдяки експериментальній програмі. Передбачається, що до цієї пілотної програми будуть приймати 2 750 основних заявників на рік.

Згідно зі звітом Канадської ради з кадрів, в 2025 році будуть вакантними 114 тисяч робочих місць в сільському господарстві і харчовій промисловості.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кількість іммігрантів, які приїхали в минулому році до Канади, склала більше 321 тисячі нових резидентів.

Щоб заповнити нестачу кваліфікованих працівників в маленьких містечках і в сільській місцевості, уряд провінції Альберта планує залучати в сільські райони щороку мінімум 10 тисяч іммігрантів.