Мішель Обама відкрила з’їзд Демократичної партії: Трамп не президент США

Колишня перша леді США Мішель Обама в своєму зверненні до аудиторії на онлайн-з’їзді Демократичної партії в Сполучених Штатах оголосила Дональда Трампа некомпетентним президентом з «повною відсутністю співчуття».

«Кожен раз, коли ми шукаємо лідерство, комфорт або будь-яку подобу стабільності в цьому Білому домі, ми отримуємо хаос, поділ і повну відсутність співчуття», – сказала дружина колишнього президента Барака Обами.

«Дозвольте мені бути максимально чесною і ясною: Дональд Трамп – президент, шо невідповідае нашій країні», – додала вона.

Білл Клінтон і Джилл Байден, дружина Джо Байдена, також повинні виступити сьогодні.

З’їзд демократів триватиме чотири дні, і по його завершенні очікується, що Джо Байден буде офіційно висунутий кандидатом від партії на наступних президентських виборах, які відбудуться цієї осені.

Барак Обама виступить в середу, а віце-президент Байдена Камала Харріс звернеться до аудиторії до завершення з’їзду в четвер, коли Байден офіційно прийме кандидатуру від Демократичної партії і виступить з промовою по відеозв’язку.

На з’їзді 2016 року, на якому на пост президента було висунуто Хілларі Клінтон, вона виступила перед аудиторією з промовою: «Наш девіз: коли вони падають, ми йдемо високо».