Чилійський депутат в рожевому плащі радіє рішенню на користь пенсіонерів

Депутат Памела Хайлз раділа, танцюючи в рожевому плащі, в будівлі чилійського парламенту, після того, як її колеги не змогли відхилити міру, яка сприяє більш бідним верствам населення.

Reuters повідомляє, що її фотографії і кадри танцю були предметом тисяч коментарів в соціальних мережах.

З рожевої маскою і в рожевому плащі, Памела Хайлз пробігла повз спантеличених міністрів і високопоставлених чиновників в адміністрації президента Чилі Себастьяна Пінери. Вони сиділи в першому ряду в будівлі парламенту і незадовго до цього виступили проти законопроекту. Інші депутати дістали свої мобільні телефони з фотоапаратами і зробили фотографії. Деякі просто махали руками і схвально плескали в долоні.

У Твіттері Хайлз швидко стала зіркою. Тепер послідовники 59-річної колишньої журналістки Памели Хайлс називають її «прабабусею» і порівнюють її з персонажем японського мультфільму ніндзя Наруто.

Колишня журналістка стала депутатом від крайньої лівої коаліції. Вона являє виборців в бідному районі столиці Сантьяго і підтримує популістський план, який дозволить тим громадянам, які найбільш постраждали від пандемії, отримати до 10% свого приватного пенсійного фонду. Законопроект повинен бути прийнятий на наступному тижні.

Днями Хайлз оголосила в Твіттері, що всім серцем і душею лобіює прийняття законопроекту. «Я навіть готова запропонувати своє тіло, якщо депутати підтримають реформу, яка врятує людей від голоду»,- сказала вона.