Британська газета Guardian скоротить штат до 180 співробітників через економічний шок

“Британська Guardian скоротить свій штат до 180 співробітників через економічний шок, викликаний пандемією коронавіруса”,- повідомляє AFP.

Як повідомляє Guardian на своєму сайті, реструктуризація може торкнутися до 110 місць у відділах продажів, реклами і маркетингу і до 70 місць в редакції. За словами головного редактора Кетрін Вайнер і генерального директора Guardian Media Group Аннетт Томас, пандемія привела до падіння доходів.

The Guardian – ще одне британське ЗМІ, яке почало реструктуризацію через пандемію, що привела до падіння доходів від реклами і фізичних продажів.

У січні Бі-бі-сі оголосила, що звільнить 450 співробітників в рамках плану реструктуризації, який був зупинений під час епідемії. Сьогодні ЗМІ підтвердили план і оголосили, що ще 70 робочих місць будуть ліквідовані через «погіршення фінансової ситуації».

До цих 520 робочих місць додаються ще 600 посад, які будуть видалені з регіональних відділень державних ЗМІ. 7 липня британська прес-група в Рейху, власник Daily Mirror і Daily Express, оголосила, що скоротить 12 відсотків своїх співробітників, або близько 550 робочих місць.