Жінки-лідери краще справляються з кризою, викликаною короновірусом

“Ангела Меркель в Німеччині, Ясінда Ардерн в Новій Зеландії, Сан-Марино в Фінляндії … Під час пандемії в їх країнах спостерігалися вкрай низькі показники смертності, а також заходи, прийняті раніше для стримування поширення коронавіруса. Чи означає це, що жінки- лідери краще справляються з кризою, викликаною короновірусом”,- запитує французька газета Le Figaro.

Факти показують, що якщо в США під керівництвом Дональда Трампа загинуло більше 30 000 чоловік, то Нова Зеландія разом з прем’єр-міністром Джасіндою оплакує … 6 смертельних випадків. 17 березня жінка-політик оголосила про вступ в силу широкомасштабного економічного плану щодо запобігання прийдешній кризі. Програма надає гарантії по зарплаті, податках, а також включає план порятунку авіакомпаній.

У Німеччині Ангела Меркель швидко визнала кризу і з самого початку попередила, що вірус може вразити 70% громадян країни. Меркель вдалося обмежити вплив пандемії завдяки великій кількості реанімаційних ліжок і масового тестування населення.

Прем’єр-міністр Ісландії Кетрін Якобсдоутір надала можливість всім громадянам країни пройти безкоштовне тестування. Окремі жінки-політики провели більш оригінальні заходи. 34-річна Санна Марін, одна з наймолодших у світі лідерів і прем’єр-міністр Фінляндії, закликала впливових осіб поширювати інформацію про пандемію. Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг проводить прес-конференції для дітей.

Видання Figaro вважає, що модель антикризового управління деякими політичними лідерами – жінками гідна історії.

The Guardian, зі свого боку, вказує на один нюанс ситуації і зазначає: «Бути жінкою не означає автоматично бути людиною, яка краще справляється з пандемією. Це не завжди робить вас кращим лідером, така пропозиція підсилює сексистську і марну ідею, що жінки по народженню більш співчутливі і більш схильні до співпраці ».