Зеленський обіцяє нагороду в 1 мільйон доларів за ліки від коронавируса

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв нагороду в 1 мільйон доларів дослідникам, які успішно розроблять вакцину або ліки від коронавіруса.

“Президент попросив мене відправити листа нашим вченим з обіцянкою отримати не менше 1 мільйона доларів, якщо вони знайдуть ліки від Covid-19”,- сказав глава української служби охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Уряд України запропонував внести зміни до бюджету 2020 року і відкрити фонд для боротьби з коронавірусом в розмірі близько 3,4 мільярда доларів. Після того, як Верховна Рада відхилила цю пропозицію на тій підставі, що її необхідно доопрацювати, кабінет Зеленського запропонував скоротити кошти в даному фонді до 2,4 мільярда доларів.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні зареєстровано 2777 випадків захворювання коронавірусом, з них 83 померли і 89 одужали.

На сьогоднішній день в світі підтверджено понад 1,7 мільйона випадків захворювання Covid-19. Число загиблих на даний час складає майже 109 000 чоловік, і більше 405 000 чоловік одужали від цієї хвороби.