Українські компанії побоюються скорочення продажів

Американська торгова палата і компанія Deloitte провели опитування серед українських підприємців щодо перспектив і очікуваних проблем на тлі кризи, яка пов’язана з пандемією коронавіруса.

Згідно з результатами опитування, 61 відсоток українських компаній вважають, що ситуація розвивається так, що це може привести до відчутного падіння обсягу продажів. При цьому 12 відсотків компаній можуть піти на скорочення працівників, а 7 відсотків планують зниження заробітних плат.

«Тільки п’ята частина бізнесу вважає, що поширення коронавіруса може спричинити оптимізацію персоналу. Це гарна новина», – вважає Олена Бойченко, директор з питань людського капіталу компанії Deloitte.

Оскільки багато компаній мають штаб-квартири в країнах, які вже зіткнулися з цією проблемою, то підготовку до різних обмежувальних заходів бізнесмени почали вже за кілька тижнів.

Крім цього, половина бізнесменів вважає, що втратить можливість обслуговування клієнтів, а 46 відсотків вважають, що не зможуть управляти бізнесом у звичайному режимі.

Практично всі компанії обмежили ділові поїздки своїх співробітників і дозволили працювати віддалено. Більшість компаній вважають, що їх бізнес за підсумками 2020 року сягне намічених цілей. Тільки 17 відсотків мають намір їх скорегувати.

Всього було опитано 150 респондентів, представників 111-ти компаній.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 3 мільярди гривень заборгували українські роботодавці найманим працівникам.

Українські жінки в середньому заробляють на 25 відсотків менше, ніж чоловіки, повідомили в Міністерстві соціальної політики.