Американські візи не видають половині українських заявників

Державний департамент США опублікував звіт, в якому підбито підсумки роботи 2019 фіскального року.

Згідно з даними, які наведені в звіті, в цьому році державні органи Сполучених Штатів, які відповідають за видачу іноземним громадянам в’їзних віз, відмовили 45 відсоткам з числа тих українців, які подавали заявки на оформлення візи.

Ті українські громадяни, які хотіли в цьому році поїхати в США і подавали заявки на оформлення віз типу В-1 і В-2, що дозволяють тимчасово перебувати на території країни, на жаль, уже традиційно стикаються з тим, що американська імміграційна влада з великим небажанням видає візи, знаходить найрізноманітніші дрібні причини і зачіпки, щоб не оформляти в’їзні документи.

Це при тому, що громадянам Російської Федерації відсоток відмов всього 15 , а Білорусі – 22. Мимоволі закрадаються сумніви в об’єктивності службовців імміграційної служби США по відношенню до наших співгромадян.

Рішення видавати візу чи ні приймає консульський офіцер. На офіційному сайті Державного департаменту США вказані найпоширеніші причини, через які в візі відмовляють. Серед них:

  • помилки при заповненні анкети і документів;
  • наявність судимостей;
  • шахрайство з метою отримати візу;
  • заявник не може довести, що він не збирається іммігрувати до Сполучених Штатів.

Остаточне рішення про те дозволити чи ні в’їхати на територію США за законом покладено на інспектора міграційної служби безпосередньо на пункті перетину кордону. Тобто наявність візи аж ніяк не є стовідсотковою гарантією в’їзду до Сполучених Штатів.

Незважаючи ні на які перешкоди і відмови, українці не сумують, а продовжують оформляти в’їзні візи до Америки, сподіваючись, що співробітники міграційної служби схвалять їх заявку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Служба громадянства та імміграції (USCIS) вирішила, що заяви на оформлення громадянства США будуть коштувати дорожче майже вдвічі.

Експерти визначили найбільш комфортні регіони в Сполучених Штатах для життя і роботи.