Тереза Мей просить у парламенту більше часу

Тепер час для прем’єр-міністра Великобританії – найбільша цінність, щоб виконати взяті на себе зобов’язання вивести країну з Європейського союзу.

У вівторок члени Палати громад британського парламенту вже вкотре почули від Терези Мей, що головне, чого вона зараз потребує – це час, який їй необхідний для переговорів з очільниками Євросоюзу по Brexit.

Виступаючи в парламенті, прем’єр-міністр підкреслила, що «ми досягли угоди з ЄС щодо подальших переговорів, тепер нам потрібен час, щоб завершити цей процес».

Тереза Мей зазначила, що вона просить у членів Палати громад всього два тижні. Якщо угода по Brexit з Брюсселем до 26 лютого не буде досягнута, то парламентарії отримають можливість 27 лютого проголосувати різні варіанти для вирішення ситуації щодо виходу країни зі складу Євросоюзу.

«Переговори знаходяться на критичному етапі. Зараз нам всім необхідно зберігати спокій, щоб досягти тих змін, про які просила Палата громад, і провести Brexit вчасно», – сказала Мей.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін звинуватив Терезу Мей в тому, що вона намагається затягнути час і шантажувати парламентаріїв, щоб вони підтримали угоду між Лондоном і Брюсселем.

Чим менше днів залишається до 29 березня, коли Британія повинна вийти з ЄС, тим більша невизначеність. Така ситуація вже напружила всіх – від простих робітників до власників великого бізнесу. Показники економічного зростання за 2018 рік вже одні з найгірших за останнє десятиліття. Схоже, що фінал захоплюючого «серіалу» під назвою «Brexit» не знають самі «сценаристи».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що глава Банку Англії Марк Карні заявив, що «жорсткий» Brexit стане для економіки Великобританії сильним ударом з непередбачуваними наслідками.

Дослідження британського «Інституту директорів» показало, що 16 відсотків усіх компаній Британії вже розробили план перенесення діяльності в одну з країн ЄС. Ще 13 відсотків знаходяться на етапі розробки такого плану.