Українці активно готуються до відпочинку на травневі свята

Традиційно найбільш популярними напрямками для відпочинку серед українців, які планують трохи розвіятися під час майбутніх травневих свят, є Туреччина, Єгипет, Кіпр і Об’єднані Арабські Емірати.

Для тих українців, які люблять протягом року хоча б на кілька днів при найменшій нагоді відволіктися і відпочити від роботи, сірих буднів і рутини не лише в період відпусток, майбутні травневі свята – відмінний шанс. Як розповів директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук, йде активне бронювання турів за кордон. Зокрема, експерт зазначив, що «попит збільшується, оскільки національна валюта стабільна, тому позитивна динаміка однозначно буде і далі фіксуватися. Квитки на чартерні рейси активно бронюються по багатьом напрямкам».

Також за словами Володимира Царука, збільшенню попиту посприяло рішення уряду України про вихідні і травневі святах, які в цьому році триватимуть п’ять днів.

Крім поїздок за кордон, великою популярністю серед наших співгромадян традиційно користуються внутрішні туристичні напрямки – Одеса, Львів, Прикарпаття та Закарпаття. Однак тим, хто планує відпочинок в ці дні, необхідно буде заздалегідь подбати про замовлення квитків, оскільки, на жаль, доводиться констатувати, що в період тривалих вихідних і свят купити квитки на поїзд дуже проблематично.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що туристи, які захочуть відвідати знамениту італійську Венецію, починаючи з 1 травня, повинні будуть заплатити спеціальний податок.

У популярних туристичних регіонах Греції активізувалося будівництво житлових будинків. У більшості випадків апартаменти здають відпочиваючим в короткострокову оренду.