Україна опустилася в міжнародному рейтингу паспортів

Можливість подорожей для сучасних людей до різних країн сприймається, як само собою зрозуміле. Тому так важлива кількість тих країн, до яких можна в’їжджати без будь-яких перешкод у вигляді оформлення візи, на що завжди потрібно витратити досить багато часу і ще гадати дадуть її чи ні.

Згідно з оновленим рейтингом Henley Passport Index, який оприлюднила компанія Henley & Partners, українці можуть подорожувати без віз до 128 країн світу. Завдяки цьому на сьогоднішній день Україна займає 43 місце в рейтингу.

Щоб піднятися вище в цьому списку, людям, які відповідають за цей напрямок роботи, потрібно домовлятися хоча б з декількома з 98 країн, які на сьогодні вимагають, щоб українці оформляли в’їзні візи.

При цьому 15 з цих країн вимагають від українців електронну візу, яку можна оформити і отримати дистанційно, а для оформлення інших потрібно звертатися особисто.

Лідерами рейтингу залишаються наступні країни: Японія, Сінгапур, Південна Корея і Німеччина. А в хвості списку знаходяться Афганістан, Ірак, Сирія і Пакистан.

Таким чином, нашим дипломатам є над чим працювати в 2020 році, щоб розширити список «безвізових» країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними державної міграційної служби, українці в 2019 році оформили 3,5 мільйона закордонних паспортів.

Туристи, які приїжджали до України з Європи, в цілому витратили 507 мільйонів доларів, збільшивши витрати в порівнянні з 2018 роком на 19 відсотків.