Ні, туризм ніколи не буде колишнім

Туризм є одним з найбільш постраждалих секторів економіки в результаті кризи COVID-19. Це більше відноситься до масового туризму. Міністри туризму з Італії, Кіпру, Іспанії, Франції, Португалії, Греції, Румунії, Мальти та Болгарії на початку цього тижня виступили в режимі онлайн із заявою про створення безпечних коридорів, відчайдушно намагаючись повернути ситуацію в нормальне русло.

На жаль, принаймні, в короткостроковій перспективі нам доведеться жити з вірусом, який перевернув наш нормальний спосіб життя. Повернення до нормального життя займе багато часу. Хоча ясно, що обмеження не можуть існувати протягом тривалого часу, нажаль на сьогодні вони явно необхідні.

Ситуація з короновірусом, практично тимчасово видалила туризм у всьому світі.

В Європейському Союзі туризм представляє близько 27 мільйонів робочих місць і близько 10 відсотків ВВП. На Мальті, як і в інших сусідніх країнах на півдні Європи, туризм є основним джерелом ВВП. Отже, і втрати більші, і часу на відновлення знадобиться набагато більше.

На жаль, подорожі в цілому, і туризм зокрема, можуть стати ідеальним інструментом для поширення пандемії по всьому світу. З огляду на це, туризм, ймовірно, стане останнім економічним сектором, який буде відновлений після того, як COVID-19 виявиться під достатнім контролем.