Тимошенко стала доларовим мільйонером через політичні репресії

Колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко стала доларовим мільйонером.

Нинішній депутат і лідер партії “Батьківщина” опублікували свій звіт про доходи за останній рік. У документі говориться, що вона отримала 148,34 мільйона гривень (приблизно 5,5 мільйона доларів) у вигляді компенсації за втрати, викликані політичним переслідуванням. Тимошенко заявляє, що вона отримала цю суму 24 квітня 2020 року. Тип доходу зазначений, як «компенсація за шкоду, завдана політичними репресіями в 2011-2014 роках, отримана в США на стадії досудового врегулювання». Джерелом доходу є ТОВ «Рейд, Коллінз, Цай».

Рік тому Тимошенко заявила в своїй декларації, що не володіє нерухомістю і автомобілями. Вона живе в елітному селищі Козин під Києвом на дачі своєї кузини Тетяни Шарапової в будинку площею 588 кв.м.

Тимошенко живе на парламентську зарплату. За рік вона заробила 475 000 гривень (більше 17 000 доларів США). У політика на рахунку в банку 614 000 гривен (близько 23 000 доларів). Крім того, у Тимошенко є колекція брендових прикрас (Chanel, Cartier, Mikimoto і ін.).

Чоловік Юлії Олександр Тимошенко – підприємець. Йому належить частка в електроенергетичній компанії Geophores і Lady Yu, парфюмерно-косметичної компанії.

У жовтні 2011 року Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі за те, що вона нібито перевищила свої офіційні повноваження при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році. Вона була відправлена ​​для відбування покарання в грудні того ж року в Качанівську колонію в Харкові. З травня 2012 року Тимошенко перебувала на лікуванні в лікарні. У лютому 2014 року вона була звільнена рішенням Верховної Ради.