Чанпен Чжао (Binance): “Криптовалюти будуть повсюди”

Засновник платформи Binance, один із найбагатших людей у ​​світі, заявив EL PAÍS під час своєї поїздки до Мадриду: «Багато хто думає, що вони спізнилися з криптовалютами, але це тільки початок».

У це складно повірити, але статки цієї усміхненої людини в жовтій толстовці, з голеним волоссям і в окулярах, який поодинці (без супроводу охоронців або консультантів зі зв’язків) переступає поріг величезної конференцзали в Мадриді, оцінюється в 65 мільярдів доларів (за даними Forbes) .

Якби він був іспанцем, він був би найбагатшим у країні, вищим за всемогутнього засновника Inditex Амансіо Ортегі, але творцем Binance, найпопулярнішої у світі платформи для купівлі та продажу криптовалют, є канадець, який народився в Китаї 44 роки тому.

Чанпен Чжао (Binance): "Криптовалюти будуть повсюди"Невимушений і молодий на вигляд, він одягнений у форму висхідних зірок Кремнієвої долини з надрукованою на грудях назвою їхньої фірми, яка намагається змінити світ за допомогою технологій. І все вказує на те, що йому це вдається: журнал North American підняв його цього місяця на 20-у позицію серед найбагатших людей планети, практично зрівнявшись із Марком Цукербергом (Facebook). І він єдиний у списку, пов’язаний із криптовалютами. Реєстрація на Binance.

У найкращих північноамериканських традиціях філантропії Чжао, який під час свого перебування в Мадриді дав EL PAÍS єдине інтерв’ю про свою поїздку до Іспанії, планує в майбутньому інвестувати понад 90% свого статку в компанії, що ростуть.

Має 5,6 мільйона передплатників у Твіттері, які читають його, щоб дізнатися, що буде далі.

Чжао стверджує, що криптовалюти ще не розкрили свій повний потенціал. можете отримати доступ до глобальної мережі, а також отримати доступ до кредитів з більш вигідними процентними ставками та полегшити транскордонні транзакції та мікроплатежі. Я вважаю, що на той момент, коли сьогоднішнім 15-річним підліткам виповниться 35 років, криптовалюти будуть усюди. Люди будуть використовувати їх для оплати кави або супермаркетів. Але це те, що станеться у середньостроковій перспективі».

Binance

Зростання криптовалют також породило небезпеки. Багато молодих людей без достатньої фінансової культури почали купувати, не думаючи про шахрайство, зломи або високу волатильність. Чжао визнає наявність проблеми, яку він звинувачує у недостатній фінансовій освіті в школах, хоча вважає, що як один із найбільших гравців галузі вони теж мають робити більше.

Як один із сучасних технологів, він обмінюється повідомленнями із засновником Twitter Джеком Дорсі або засновником Tesla Ілоном Маском, двома мільярдерами, також залученими у світ криптовалют. «Дуже багатообіцяюче, що вони у темі. Я сподіваюся, що у майбутньому до нас приєднається більше підприємців», — каже він.