Сфера послуг Великобританії позитивно відреагувала на результати парламентських виборів

Дослідження, проведене британською компанією IHS Markit, показало, що компанії країни, які працюють у сфері послуг, більш оптимістично дивляться на перспективи зростання ринку найближчим часом.

Перш за все, це пов’язано з тим, що після парламентських виборів 12 грудня минулого року зникла невизначеність з виходом країни зі складу Європейського союзу, а також загроза жорсткого Brexit.

Ділові очікування досягли найвищого рівня з вересня 2018 року. Вперше за чотири місяці у компаній зросли обсяги замовлень.

«Скромне відновлення нових замовлень дає ще один сигнал про те, що умови ведення бізнесу повинні почати поліпшуватися в найближчі місяці. У ділових колах покращилися настрої, завдяки більшій ясності щодо Brexit»,– підкреслив Тім Мур, заступник директора з економіки в IHS Markit.

Однак повністю ситуація нормалізується, якщо до 31 грудня цього року буде підписаний договір про торговельні відносини з Євросоюзом. Прем’єр-міністр Борис Джонсон наполягає, що перехідний період після виходу країни з ЄС повинен закінчитися в останній день 2020 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн вважає, що перехідний період виходу Великобританії з ЄС може бути продовжений і після 31 грудня 2020 року.

Кількість дозволів на роботу для іноземців, які приїжджають до Великобританії на сезонні роботи, в цьому році буде збільшено до 10 тисяч.