ООН: починається біблійний голод – в день помиратимуть по 300 000 чоловік

Якщо ми не будемо готуватися і діяти зараз, щоб забезпечити доступ і уникнути дефіциту і збоїв в торгівлі, ми можемо зіткнутися з біблійним голодом в найближчі місяці. Про це попередив виконавчий директор ЮНІСЕФ Девід Безлі.

Нагадаємо, вчора було виявлено, що втрати в секторі туризму, обмеження на поїздки та інші пандемічні фактори, як очікується, залишать близько 130 мільйонів чоловік без засобів до існування в цьому році. У цій категорії вже налічується близько 135 мільйонів чоловік, що означає, що кількість голодуючих у світі досягне більш 260 мільйонів.

Згідно з новою доповіддю про продовольчу кризу в світі, найбільш вразливими є 10 країн, порушених конфліктами, економічними кризами і зміною клімату, включаючи Ємен, Демократичну Республіку Конго, Афганістан, Південний Судан, Сирію і Гаїті.

За словами Безлі, для мільйонів цивільних осіб в постраждалих країнах «голод є дуже реальною і небезпечною перспективою». “Якщо ми не зможемо допомогти цим людям, наш аналіз показує, що через 3 місяці кожен день  300 000 чоловік будуть вмирати від голоду”, – сказав він.

Беслі підкреслив, що час грає проти нас, тому «ми повинні діяти мудро і швидко». Він висловив упевненість в тому, що необхідне обладнання може бути зібрано і можуть бути впроваджені програми для забезпечення того, щоб пандемія не перетворилася в гуманітарну і продовольчу катастрофу.

Раніше Аріф Хуссейн, головний економіст і директор з досліджень, оцінці і моніторингу Всесвітньої продовольчої програми, попередив, що для програм ООН в цьому році буде потрібно від 10 до 12 мільярдів доларів, що перевищує минулорічний рекорд в 8,3 мільярда доларів.