У Сербії навчальний рік відкривають уроком, присвяченим COVID-19

“Сьогодні в Сербії розпочався навчальний рік, і перший урок був присвячений інфекції COVID-19. Однак коронавірус також буде обговорюватися на біології, фізичному вихованні”, – сказав міністр освіти Младен Шарчевіч.

Він зазначив, що в школах слід дотримуватися всіх заходів, і учням слід постійно нагадувати про необхідність носити маски та дотримуватися фізичної дистанції.

Школам в Сербії рекомендовано не організовувати шкільні поїздки в першій половині року.

Шарчевіч сказав, що аналіз ситуації в школах буде проводитися кожні 15 днів, після чого будуть представлені відповідні рекомендації.

Що стосується підтримки гігієни в школах, Шарчевіч сказав, що дезінфікуючих засобів досить, що школи будуть прибирати вранці і ввечері, а між змінами буде вентиляція і дезінфекція парт. Гігієна в спортзалах також буде посилена.

Поки погода хороша, вчителям в Сербії рекомендується проводити заняття на природі або в шкільному дворі.

У кожній школі має бути приміщення для ізоляції на випадок появи дитини з симптомами COVID-19.

“Політика” відзначає, що за офіційною інформацією школи в Сербії готові до початку навчального року. Міністерство освіти офіційно не отримувало інформації про те, що будь-яка школа в Сербії зазнає труднощів з організацією навчання за спеціальною програмою і під керівництвом через нестабільну епідеміологічної ситуації. На папері це так. На практиці немає директора, який міг би чесно сказати, що відповідно до кількості студентів, персоналу і площі школи, яку він очолює, немає проблем з налагодженням роботи у відповідності з керівними принципами кризового штабу по боротьбі з COVID-19 і органами освіти.