У жінки зламаний таз і рани на обличчі після нападу ведмедя в Іспанії

75-річна жінка була поранена в муніципалітеті Кангас-дель-Нарча, автономний регіон Астурія, після того, як на неї під час прогулянки напав бурий ведмідь.

Інцидент стався, коли сім’я виїхала на пікнік між містами Сонанде і Ямедо. Жінка відійшла від решти родини. Медперсоналу жінка повідомила, що великий ведмідь вийшов з канави на дорозі, став на задні лапи і кілька разів ударив її.

У жінки перелом тазу і рани на обличчі. За даними Цивільної гвардії, після інциденту великий дорослий ведмідь швидко зник.

Після інциденту жінку відвезли до лікарні Кармен і Північно Очоа, а потім перевели до Центральної університетської лікарні в Астурії (HUCA).

Служба цивільного захисту (Seprona) цивільної гвардії розпочала процедуру з’ясування обставин справи і буде співпрацювати з Сектором охорони навколишнього середовища Астурії, щоб визначити місцезнаходження тварини. Якщо агресія ведмедя буде доведена, він буде вилучений з території.

За словами мера Хосе Віктора Родрігеса, це «виняткова обставина», але він нагадав, що ведмідь «не домашня, а дика тварина, і це несе в собі певний ризик». Незважаючи на те, що ведмеді зазвичай тікають, коли виявляють присутність людей, зростаюче число тварин змушує їх переміщатися все ближче і ближче до населених пунктів у пошуках їжі, «що може мати небезпечні наслідки». Ця обставина вимагає від місцевих адміністрацій вживають заходів, щоб тримати ведмедів подалі від міст.

Родрігес сказав, що з початку травня було знято кілька відеороликів, на яких ведмідь гуляє по деяким містам в регіоні, де було зареєстровано напад. На цій території мешкає західна субпопуляція ведмедів з Кантабрийских гір, яка налічує за останніми даними близько 280 особин.

Бурий ведмідь був оголошений охоронюваним видом з 1973 року, і, незважаючи на зростання чисельності, він, як і раніше, знаходиться під загрозою зникнення в Іспанії, де в останні роки почастішали скарги фермерів на напади на їх стада.