Росія проведе військовий парад до Дня Перемоги 24 червня

“Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з міністром оборони Росії оголосив, що військовий парад з нагоди 75-ї річниці Дня Перемоги відбудеться 24 червня”, – повідомляють російські ЗМІ.

«Я наказую вам почати підготовку до військового параду на честь 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Москві та інших містах. Ми зробимо це 24 червня, в день легендарного історичного параду переможців (червень 1945 г.), коли солдати, які воювали під Москвою і захищали Ленінград, билися в Сталінграді, звільняли Європу, штурмували Берлін, урочисто пройшли через Красну площу», – наказав глава російського держави.

Путін доручив міністру оборони виключити будь-які ризики для здоров’я учасників параду. «Я наказую вам дотримуватися найсуворіших вимог безпеки при підготовці та проведенні параду. Ризики для всіх його учасників повинні бути зведені до мінімуму, а ще краще – усунуті», – наполягав Путін.

Марш Безсмертного полку запланований на День флоту, 26 липня, якщо епідеміологічна ситуація не зажадає його переміщення на більш пізній термін. Путін зазначив, що марш не відбудеться 24 червня, оскільки неможливо дотриматися суворої вимоги безпеки і відстані, коли на вулицях міста нескінченний потік людей.

«Ось чому я пропоную провести марш Безсмертного полку через місяць після параду, 26 липня, що є ще одним днем ​​нашої військової слави – в День російського флоту», – сказав Путін, зажадавши проведення в той же день традиційних військово-морських парадів на головних базах військово-морських сил Російської Федерації.

«Якщо, на думку експертів, не вдасться повністю гарантувати безпеку, тоді ми приймемо рішення про можливе перенесення маршу Безсмертного полку на інший, більш пізній термін», – додав глава російської держави.