1500 осіб затримані після акцій протесту в підтримку Навального в Росії

“Поліція заарештувала близько 1500 чоловік в середу під час демонстрацій по всій Росії, які закликали до звільнення лідера опозиції Олексія Навального”, – повідомляє AP. Влада не допустили проведення акцій протесту, і багато хто з заарештованих були затримані до того, як вони почалися. Серед них були юрист Фонду протидії корупції Любов Соболь і прес-секретар Олексія Навального Кіра Ярмиш.

Група «ОВС-Інфо», яка стежить за політичними арештами і надає юридичні консультації, повідомила, що щонайменше 1496 осіб були арештовані в 82 містах – майже 600 в одному тільки Санкт-Петербурзі.

Найбільша акція протесту пройшла в Москві, де, за офіційними даними, зібралося не менше 6000 чоловік. Але акції проводилися і за межами країни. За словами організаторів, в заходах взяли участь 60 тисяч осіб. Дружина Навального Юлія теж з’явилася в Москві.

Лідер російської опозиції Олексій Навальний, який оголосив голодування три тижні тому, «дуже слабкий» і не отримує медичної допомоги в лікарні для засуджених. Про це вчора повідомив адвокат опозиції.