США нададуть Україні допомогу в розмірі 3 мільярдів доларів

Експортно-імпортний банк США (Eximbank) надасть Україні допомогу в розмірі 3 млрд. доларів після підписання меморандуму про взаєморозуміння. Про це повідомив журналістам високопоставлений представник адміністрації Вашингтона на спеціальному брифінгу, присвяченому зустрічі лідера США Джо Байдена з перебувають з візитом в США президентом України Володимиром Зеленським.

«Що стосується економіки, ми скористаємося цим візитом для поглиблення нашого і без того міцного економічного партнерства. Наші країни завершать роботу над меморандумом про торговельне співробітництво, а Експортно-імпортний банк і Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки від Eximbank в розмірі 3 мільярдів доларів “, – сказала вона.

Eximbank of the USA – спеціалізоване агентство американського уряду, діяльність якого спрямована на підтримку національного бізнесу при виході на зарубіжні ринки.

Новий пакет військової допомоги США Україні на суму 60 мільйонів доларів буде включати оборонну зброю.

«Він буде включати в себе додаткові протитанкові системи Javelin і іншу захисну зброю», – додав представник американського уряду.