Великобританія: індійська версія COVID-19 на 40% більше заразна

Індійський варіант коронавіруса – так званий варіант Дельта – на 40% більше заразний, ніж той, що раніше домінував в країні варіант Альфа. Про це заявив BBC міністр охорони здоров’я Великобританії Метт Хенкок.

“Не дивлячись на зростання числа нових інфекцій, яке в останні дні перевищило 5000 і навіть 6000, кількість госпіталізацій залишається стабільною”,- заявив міністр охорони здоров’я Великобританії. Він зазначив, що більшість пацієнтів з COVID, що надійшли до лікарні, не були вакциновані.

На сьогоднішній день Великобританія надала принаймні першу дозу вакцини більш, ніж 40 мільйонам чоловік. Понад 27 мільйонів чоловік в країні з населенням близько 66 мільйонів вже отримують другу дозу.

Поширення варіанти Delta, вперше виявленого в квітні в Індії і тепер домінуючого в Великобританії, загрожує зняттям останніх обмежень після довгої зимової ізоляції. Британці сподіваються, що це станеться 21 червня.

До цієї дати близько трьох п’ятих дорослого населення Великобританії будуть повністю вакциновані, в порівнянні з 52 відсотками зараз.

За даними деяких британських газет, уряд планує відкласти скасування останніх обмежень на два тижні. Очікується, що рішення буде прийнято 14 червня.