В США визнали, що без мігрантів економіка не зростатиме

Представник адміністрації президента Дональда Трампа Мік Малвейні під час свого виступу на закритій конференції, яка днями відбулася у Великій Британії, заявив, що «Білий дім відчайдушно прагне залучити до країни якомога більше законних іммігрантів». Аудіозапис виступу Малвейні вдалося отримати виданню The Washington Post.

Головною причиною такого прагнення є розуміння, що без стабільного притоку кваліфікованих працівників із інших країн, американська економіка вже не зможе найближчим часом зростати такими темпами, як зараз.

«Ми відчайдушно, відчайдушно потребуємо більшої кількості людей. Нам не вистачає працівників, щоб підтримувати економічне зростання, яке наша країна має протягом останніх чотирьох років. Нам потрібно більше іммігрантів»,– заявив Малвейні.

Він підкреслив, що іммігранти повинні приїжджати до країни на «законних підставах».

У США хотіли б створити систему, засновану на нарахуванні балів кандидатам на імміграцію. Такі системи імміграції успішно функціонують в Канаді та Австралії.

Президент США Дональд Трамп в минулому році також заявляв: «Я хочу, щоб люди прибували. Нам потрібні люди, щоб працювали фабрики, заводи і компанії, які повертають своє виробництво з інших країн».

Незважаючи на ці слова адміністрація обмежила імміграцію. Державний департамент США скоротив видачу віз на 20 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії затвердив нову програму імміграції, яка буде ґрунтуватися на нарахуванні балів кандидатам на переїзд до країни.

Польський уряд працює над новою програмою імміграції, яку планують прийняти протягом шести місяців.