Візова політика Європейського Союзу найближчим часом зміниться

На минулому тижні 14 березня керівництво Єврокомісії повідомило, що в найближчому майбутньому буде реформована візова політика Європейського Союзу, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Комисар ЕС Димитрис Аврамопулос

Основна мета розробляються поправок до візового законодавства ЄС – це можливість отримати шенгенську візу в терміни, які набагато менше існуючих на сьогоднішній день. Також мова йде про те, щоб істотно спростити процедуру, яка передбачена для отримання шенгенської візи.

Збільшення консульського збору пояснюється потребою компенсувати витрати на безпеку.

«Пропонована нами реформа зробить отримання візи простіше і швидше для законослухняних мандрівників, в той час як стандарти безпеки будуть покращені, щоб виявляти та зупиняти тих, хто такими не є», – пояснив комісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Візу видаватимуть не протягом 15 днів, а скоротити цей строк до 10 днів. Термін подачі заявки буде збільшено в два рази: з трьох до шести місяців. Крім цього заявку можна оформити й у електронному вигляді. При цьому консульський збір збільшиться з нинішніх 60 до 80 євро.

Джерело: www.eurabota.ua