Росія кричала із літаків-шпигунів НАТО над Чорним морем

“Російські радари зафіксували шість літаків-розвідників НАТО в повітряному просторі над Чорним морем за останню добу”, – повідомляє Міноборони Росії з посиланням на «Новини».

Міністерство заявило, що продовжує відстежувати «агресивну військову діяльність» США у регіоні.

«Інтенсивність повітряної розвідки країн НАТО біля кордонів Російської Федерації у Чорному морі продовжує зростати. За останні 24 години було виявлено та супроводжено шість розвідувальних польотів», – заявили російські військові.

За даними відомства, три патрульні літаки P-8A Poseidon ВМС США з авіабази на італійському острові Сицилія, а також літак-розвідник C-160G “Gabriel” ВПС Франції здійснили польоти до центральної та північно-західної частини Чорного моря. від бази біля Румунії. Там же були виявлені американський RC-135, що злітав з Криту, і U-2S, що злітав із Кіпру.

У відомстві зазначають, що есмінець Porter, командний корабель Mount Whitney та танкер John Lenthall ВМС США після проходження з грузинського порту Батумі знаходяться у південно-західній частині моря та продовжують рух на захід.

Їх пілотують кораблі Чорноморського флоту: ракетний крейсер “Москва”, фрегат “Адмірал Ессен” та сторожовий корабель “Павло Державін”.

Міноборони Росії підтвердило, що розглядає агресивну військову діяльність США у регіоні як загрозу регіональній безпеці та стратегічній стабільності.

«Справжня мета дій США в Чорноморському регіоні, не спровокованих Росією, – вивчити театр воєнних дій у разі воєнного вирішення конфлікту на південному сході з боку Києва», – заявили у міністерстві.

Раніше Кремль заявив, що президент Володимир Путін стурбований присутністю США у регіоні та стежить за ситуацією.