Легалізація 1,8 мільйонів мігрантів в США. Президент Трамп вніс пропозиції в Сенат

План легалізації мігрантів був запропонований адміністрацією президента Трампа. Мова йде про тих, хто в юному віці був привезений батьками в США.

Трамп предложил план легализации мигрантов

Згідно з планом, який найближчим часом має розглянути Сенат, мігранти отримають право подати заяву на надання громадянства через 10-12 років. Основними умовами розгляду і задоволення заявки – наявність постійної роботи і відсутності судимості.

Як повідомляє Радіо Свобода, в плані є пункт, який передбачає більш жорсткий прикордонний контроль на кордоні з Мексикою, також пропонується скоротити загальне число іммігрантів.

Розгляд і голосування в першому читанні Сенатом законопроекту планується на початку лютого. Передбачено виділення 25 мільярдів доларів на будівництво, так званої стіни на мексиканському кордоні, а також на фінансування для посилення пропускного режиму на кордоні з Канадою.

Близько 700 тисяч нелегальних мігрантів, що потрапили в США в дитячому віці, захищає від депортації Указ, який був прийнятий ще при президенті Обамі, але термін його дії закінчується на початку березня, тому виникла необхідність вирішувати це питання на законодавчому рівні. Лідер більшості в Сенаті республіканець Мітч Макконел заявив, що ініціатива президента Трампа повинна вирішити міграційну проблему.

Джерело unian.net
30.01.2018