Gulagu.net публікує нові записи згвалтувань та тортур російських в’язнів

Правозахисний проект Gulagu.net розмістив на своєму YouTube-каналі нові ролики зі зґвалтуваннями та тортурами ув’язнених у Росії.

«Сьогодні ми представляємо докази скоєння ще 10 тяжких насильницьких злочинів та понад 10 офіційних злочинів співробітників ФСВП по Саратовській області, в яких люди зазнавали тортур та знущань», – заявили правозахисники. .

Gulagu.net пояснює, що високопосадовці ФСВП визначили серед ув’язнених «активістів», які «за завданням» ґвалтували та катували інших ув’язнених, які відмовлялися «співпрацювати» з адміністрацією. «Завдання» давали високопоставлені співробітники ФСВП та ФСБ.

За словами правозахисників, тортури були замовлені місцевою владою, але їх «узгодили» із заступником директора ФСВП Росії генерал-лейтенантом Анатолієм Руді.

Видання додає, що ув’язнених, які брали участь у тортурах, знімали на офіційну техніку.

На початку жовтня Gulagu.net повідомив, що йому передали архів відео, документів і фотографій, що свідчать про систематичні тортури, яких зазнавали ув’язнені. Архів надав програміст Сергій Савельєв, який також був ув’язненим у Саратовській області та обслуговував фотоапарати та відеомагнітофони у місцевій тюремній туберкульозній лікарні.