Великий соціальний проект діє в Китаї

Тепер в Китаї від соціального рейтингу залежить зможе людина скористатися транспортом чи ні.

Соціальне кредитування на сьогоднішній день є визначальним для тих китайських громадян, які хочуть купити квитки на літаки або швидкісні поїзди. Якщо так званий рейтинг не буде досягати певного рівня, то людина вже не має права скористатися послугами авіатранспорту або швидкісними поїздами.

Згідно зі статистичними даними, які опублікував Верховний народний суд Китайської республіки, до кінця минулого року близько 23 мільйонам китайських громадян на основі того, що у них погана історія соціального кредитування, заборонили купувати квитки на літаки та швидкісні поїзди.

Так, польоти заборонені вже для 17,5 мільйонів приватних осіб, а 5,5 мільйонів китайських громадян не мають право користуватися швидкісними поїздами. До кінця 2018 року китайські суди в цілому винесли 12,9 мільйонів вироків у справах фізичних і юридичних осіб, які мають низький соціальний рейтинг.

Згідно із законодавством, покарання застосовуються за різні порушення, в тому числі за несплату податків і штрафів. Щоб уникнути штрафних санкцій близько 3,5 мільйонів китайських громадян вже погасили свої борги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в січні зафіксована позитивна динаміка скорочення українськими роботодавцями заборгованості по зарплатах перед своїми найманими працівниками.

Український уряд в цьому році серйозно візьметься за підвищення рівня зайнятості громадян і оплати праці.