Зростання економіки США виявився вище прогнозованих показників

Коригування прогнозів щодо зростання американської економіки сталася завдяки значному збільшенню споживчої активності в четвертому кварталі минулого року, про це повідомляє Бюро економічного аналізу міністерства торгівлі США.

Министерство торговли США фото

У річному вираженні зростання внутрішнього валового продукту Америки в останньому кварталі 2017 року склав 2,9%, що на 0,2% більше, ніж прогнози експертів. Більш ранні оцінки економічних аналітиків були на рівні 2,5%. У всіх попередніх кварталах спостерігався ріст у межах від 1,2% у першому кварталі до 3,2% у другому і третьому.

Найбільш істотний внесок у перегляд показників внесла компонента росту споживчих витрат до 4%. Споживання зростає, що не може не радувати виробників, оскільки від цього безпосередньо залежить їх прибуток і розвиток економіки в цілому.

«Американська економіка зараз перебуває у хорошій формі – безробіття на п’ятнадцятирічному мінімумі, продажі будинків на десятирічному максимумі, інфляція під контролем, індекси ділової активності свідчать про зростання економіки», – заявив у коментарі агентству старший аналітик компанії Альпарі Роман Ткачук.

Раніше президент США Дональд Трамп пообіцяв американцям «нове економічне диво». За його словами, якби не було ураганів, то економіка зросла б на 4%.

Джерело: www.eurabota.ua