Іноземні робітники вносять значний внесок в економічне зростання Ісландії

За останній рік кількість іноземних працівників, які приїхали в Ісландію збільшилося на 17 відсотків, повідомляє видання Fr?ttabla?i?. Незважаючи на те, що безробіття в Ісландії знаходиться на історичному мінімумі, рівень зайнятості рідко був вище, спостерігається постійний дефіцит робочої сили.

иностранные работники в ИсландииПосилюється напруга на ринку праці, і для задоволення попиту будуть потрібні ще більш 1000 іноземних робітників. Ингольфур Бендер, економіст з Федерації ісландських промисловців, заявив, що повільне зростання – те, що потрібно економіці і на ринку праці, щоб уникнути перегріву. Катрін Олафсдоттир, ад’юнкт-професор Університету Рейк’явіка і член Комітету з грошово-кредитної політики Центрального банку Ісландії, вважає, що іноземний працю зробив величезний вплив на ісландську економіку.

«Якщо б не іноземний працю, ми б перебували у зовсім іншому становищі. Почався б дрейф заробітної плати, і інфляція, і ми не змогли б прийняти всіх туристів, які приїжджають в нашу країну», – заявила вона. Туризм є одним з головних джерел доходу для Ісландії, туристичний сектор економіки фактично став локомотивом виходу країни з кризи 2008 року.