У Каліфорнії зафіксована найвища температура на Землі

Температура 54,4 градуса за Цельсієм (129,9 градуса за Фаренгейтом) була зафіксована в Долині Смерті в штаті Каліфорнія. На думку деяких спостерігачів, це найвища температура на планеті з коли-небудь зареєстрованих, пише Guardian.

Метеорологічна станція Національної метеорологічної служби США, розташована на кордоні штату Невада, повідомила про рекордну температуру о 15:41 в неділю. Вони відзначають, що поки це вважається попередньою інформацією і офіційно не підтверджено. Якщо температурний рекорд підтвердиться, це буде найвища виміряна температура з липня 1913 року в Долині Смерті. Крім того вона перевищить попередній рекорд самого жаркого дня в серпні в Сполучених Штатах, додали в службі.

Абсолютний рекорд в Долині Смерті, за даними Всесвітньої метеорологічної організації, склав 56,7 градусів за Цельсієм (134 за Фаренгейтом) 10 липня 1913 року. Всесвітня метеорологічна організація повідомляє, що це найвища виміряна температура на поверхні Землі.

Температура, зареєстрована в 1913 році, була підтверджена як найвища на Землі після того, як дослідження Всесвітньої метеорологічної організації відхилило температуру в 58 градусів за Цельсієм, яка, як вважають, була підтверджена в Лівії у вересні 1922 року. Комісія прийшла до висновку, що температура в Лівія була виміряна неправильно через людську або технічну помилку.

Але Крістофер Берт, приватний американський метеоролог, який досліджує температурний рекорд в Лівії, також ставить під сумнів точність температури в Долині Смерті в 1913 році, оскільки це неможливо з метеорологічної точки зору.