П’ятірка професій, які в найближчому майбутньому перестануть існувати

В даний час технології зростають стрімко. Штучний інтелект і просунуті програми значно покращують повсякденну роботу. Такі поліпшення також надзвичайно корисні в роботі багатьох людей. Сьогодні світовий ринок праці захоплюють роботи. За даними агентства Bloomberg зараз під загрозою зникнення п’ять професій, які незабаром перестануть існувати.

профессии которые перестанут существовать

Перше місце – працівник заводу. Роль співробітників виконується спеціалізованими машинами, призначеними для виконання конкретних дій. Вони набагато швидше, точніше і менш громіздкі, ніж люди. Вони не роблять аварій, не помиляються, не повинні брати відпустку, не вимагають збільшення. Такий обмін приносить роботодавцям в основному самі вигоди. – Здається, що ця революція ще далека, але це може ввести в оману. Заміна робочих великими машинами вже є нормою у Китаї, що, безсумнівно, перевершує в масовому виробництві.

Друге місце – журналіст. Те, що машини замінюють фізичних працівників, абсолютно очевидно. Але недавній досвід показав, що можуть бути створені алгоритми, які можуть взяти на себе частину відповідальності за журналістів. Відповідні програми будуть генерувати новини з світу, описувати результати спорту, котирування акцій, а потім публікувати їх самостійно.

На третім місці водії таксі. Спір між водіями таксі та водіями ?ber дуже красномовний сам по собі. Люди обирають більш дешевий, швидкий і зручний варіант. Краще використовувати додаток, ніж робити телефонний дзвінок. Схоже, що це не кінець поліпшень. Розробники Google, Tesla і ?ber працюють над повністю автоматичними і «безпілотними» автомобілями. Проведені тести показують, що таке рішення може бути навіть безпечніше, ніж водіння з людиною. Ця зміна відбудеться не надто швидко, і, безумовно, є багато проблемних моментів, які необхідно вирішити. Однак корпорації, що зв’язують водіїв таксі, вже борються з браком клієнтів і з самозваными таксистами, схоже, їм доведеться підготуватися до подальших сутичок.

Страховик – займає четверте місце. В епоху Інтернету більшість «офіційних» питань можна вирішити, не залишаючи ваш будинок. Тому не дивно, що професія агента, який особисто пропонує страхування, вже не має сенсу. Ви можете переглядати, порівнювати і вибирати підходящу пропозицію в Інтернеті у зручному місці і часу, з легкістю і без тиску. Навіть якщо у вас є які-небудь сумніви, ви можете попросити консультанта поспілкуватися онлайн.

П’яте місце – бібліотекар. Весь процес замовлення і запозичення книг був скорочений до декількох кліків. Також ведеться робота над машинами, які будуть правильно сортувати і публікувати книги. Читач замовляв книгу через Інтернет і забирав її в призначеному місці. Потім він передає книгу в те місце, де машина зможе забрати її назад.

Легко зрозуміти, що технологічний розвиток погрожує співробітникам з різних секторів. Тому деякі люди, ймовірно, будуть змушені змінювати своє положення, а в кінцевому рахунку – професію. Зміни не будуть відбуватися швидко, але їх симптоми будуть серйозними – зарплата впаде, попит зменшиться, а тому очікується скорочення персоналу.

Джерело dziennikzachodni.pl
08.02.2018