США повертають тарифи на канадський алюміній

Президент Дональд Трамп заявив в четвер, що Сполучені Штати знову вводять 10-процентний тариф на канадський імпорт алюмінію, що посилило напруженість у відносинах з союзником США всього через кілька тижнів після вступу в силу торговоъ угоди з Канадою і Мексикою.

Спочатку Трамп ввів тарифи на імпорт алюмінію в 2018 році, але в минулому році зняв їх з канадських і мексиканських металів, щоб прокласти шлях до угоди про вільну торгівлю між США і Мексикою, яка замінила Північноамериканську угода про вільну торгівлю. USMCA вступила в силу 1 липня і мала забезпечити стабільність торгівлі в Північній Америці.

Замість цього Трамп заявив в четвер, що відновлює тарифи в Канаді. Під час відвідування заводу Whirlpool в Огайо президент заявив, що Канада пообіцяла, що її алюмінієва промисловість не буде наповнювати країну експортом і скорочувати робочі місця, але вона це зробила.

Канада, ймовірно, прийме відповідні заходи.

Трампа звинувачують в спробі завоювати популярність перед голосуванням в умовах кризи з коронавірусом.

За даними торгової групи Алюмінієвої асоціації, імпорт алюмінію з Канади з травня по червень фактично скоротився на 2,6 відсотка.