Байден: Китай прагне до військового панування

“Президент Китаю Сі Цзіньпін хоче до середини 2040-х років зробити свою країну найпотужнішою військовою державою в світі. Таку оцінку висловив президент США Джо Байден у розмові зі співробітниками американської розвідки”, – повідомляє AP.

Глава американської держави не забув нагадати, що він проводив з президентом Китаю більше часу, ніж будь-який інший американський політик.

«Сі Цзіньпін абсолютно серйозно налаштований зробити свою країну найпотужнішою військовою державою в світі, а також найбільшою економікою в світі до середини 2040-х років. Така реальність», – сказав Джо Байден.

Раніше заступник начальника Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Джон Хейтон заявив, що Сполучені Штати повинні перевершити Китай, щоб західний шлях до демократії став тим шляхом, по якому Вашингтон піде в майбутньому.

За його словами, останні 20 років американці зосередили свою увагу на Близькому Сході, потім на Росії і Китаї, але «фізично Сполучені Штати залишилися на Близькому Сході».

Колишній президент Дональд Трамп навіть ввів санкції проти Пекіна, намагаючись зупинити експансію Китаю в США і на світові ринки.