Сотні пожеж в Каліфорнії. Тисячі людей евакуйовані

Тисячі людей були змушені покинути свої будинки в Північній Каліфорнії через сотні лісових пожеж, які швидко поширюються і в результаті яких згоріла сотня будинків і загинув один пілот вертольота, повідомляє AFP.

У Вакавіллі, місті з населенням близько 100 000 чоловік, що розташовано між Сакраменто і Сан-Франциско і є столицею штату, жителів закликали до евакуації посеред ночі, після того, як пожежі охопили десятки будинків. Багатьох розбудили сусіди або пожежні, які відчайдушно стукали в двері. Деякі люди вийшли з будинків в піжамах.

Фото 492982

Накази і попередження про евакуацію було видано і в інших графствах, включаючи Соному іНнапу, що відомі своїми винами, де блискавка спричинила пожежі на тлі аномальної спеки.

Пожежна служба Каліфорнії повідомила, що було зруйновано 50 будинків і 50 000 акрів землі було спалені. Пілот вертольота, який брав участь в гасінні пожежі в окрузі Фресно, на південному схід від Сан-Франциско, загинув в результаті аварії при спробі скинути воду.

Фото 492984

За останні 72 години в Каліфорнії блискавка вдарила 10 849 разів, при цьому зберігаються надзвичайно високі температури. Пожежники гасять 367 пожеж, 23 з яких вважаються великими.

Найбільш смертоносна пожежа в історії штату “Camp Fire” забрала життя 86 осіб в Північній Каліфорнії в листопаді 2018 року.

Фото 492983